4 kişilik konak helvası nasıl yapılır?

4 Kişilik konak helvası

Konak helvası tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı kadar irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 1.5 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı gül suyu
  • 1 çorba kaşığı kadar tarçın
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Konak Helvası Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
  • Konak helvası hazırlamanın en önemli püf noktası, irmiği sürekli karıştırmaktır. Dibinin tutmaması için karıştırma işlemini bırakmayın.
  • İrmiği kavururken tahta kaşık kullanın.
  • Fıstık ve irmikleri birlikte kavurun. Kavurma esnasında ocağı kısık ateşe ayarlayın.
  • İrmiğin kabarması için, süt ve gül suyunun kaynamış olması gerekir.
  • İsteğe göre limon, portakal ve mandalina kabuğu rendesi ile aroma katabilirsiniz.
Tam kıvamında Konak helvası nasıl yapılır
  • Önce Fıstığı sıvı yağda kavurun. İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın.
  • Sonra Ayrı bir kapta süt, şeker ve gül suyunu karıştırarak ısıtın. İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın.
  • Daha sonra, Sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin. Tarçın ve hindistan cevizi serpin.
  • Konak helvasını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun
 
Doktor İstiyorum
Doktor Ara,
Hastane Ara,
Klinik Ara,
Doktora Sor?
Online Doktor Randevusu Al,
Üst