En lezzetli Zeytinyağlı patlıcan dolması nasıl yapılır ?

Zeytinyağlı patlıcan dolması tarifi için malzemeler
  • 1 kg patlıcan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 10 kiraz domates
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Tuz
Zeytinyağlı patlıcan dolması Nasıl Yapılır
  • Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini temizleyin. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün. İçlerini hafifçe tuzlayıp 10 dakika bekletin. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikleri temizleyip saplarını ayırın ve yaprak kısımlarını güzelce kıyın. Baharatı bir kapta harmanlayın. Kuş üzümlerini ılık suda güzelce yumuşatın.
  • Soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, iki bardak ılık su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ateşten alıp fıstık, kuş üzümü, baharat ve yeşillikleri ilave edip ılınmaya bırakın. Patlıcanların içini pirinçli harçla doldurun. Domatesleri patlıcanların üst kısımlarını örtecek şekilde yerleştirin.
  • Geniş ve tabanı düz bir tencereye yeşilliklerin sap kısımlarıyla döşeyin. Dolmaları dizin. 1 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı köriyi karıştırıp tencerenin yanından dökün. Dolmaların üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Orta ısıda 25-30 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip ılık ya da soğuk servis yapın.
 
Doktor İstiyorum
Doktor Ara,
Hastane Ara,
Klinik Ara,
Doktora Sor?
Online Doktor Randevusu Al,
Üst