Kayısılı mini cheesecake nasıl yapılır ?

Kayısılı mini cheesecake tarifi için malzemeler
  • 500 gr kayısı komposto tanesi
  • 200 gr bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 250 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 6 çorba kaşığı kayısı jölesi
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
Kayısılı mini cheesecake Nasıl Yapılır
  • Kayısı komposto tanelerinin yarısını robotta ezin. Kalanları dört dilime kesin.
  • Tereyağını çok kısık ateşte tavada eritip soğumaya bırakın. Bisküvileri robotta ezin.
  • Tereyağını ekleyip harmanlayın ve düzgün bir hamur yoğurun. 10 santim çapındaki 4 kalıbı yağlayın.
  • Bisküvili hamuru kalıplara paylaştırıp kalıbın dibine ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın. Kalıpları buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Jöleyi sıcak suda eriyinceye kadar karıştırın. Peyniri çukur bir kaba alın. Krema, 2 kaşık jöle ve kayısı püresini ilave edip karıştırın.
  • Karışımı tartların içine paylaştırın. Üzerlerini kayısı dilimleri ve kremşanti ile süsleyin.
  • Kalan jöleyi fırça ile kayısıların üzerine sürün. Buzlukta yaklaşık 1 saat bekletin. Antep fıstığını, hindistan cevizi yada fındık serpip servis yapın.
Kayısılı Mini Cheesecake Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
  • Peynirli bir tatlı olduğu için, labne ve krem peynirini yoğun bir şekilde kullanın.
  • Tarife başlamadan önce malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Cheesecake'i kalıptan kolayca çıkarabilmek için, kelepçeli kalıp kullanın.
  • Çok fazla karıştırmayın. Kıvamı tutunca karıştırma işlemini bırakın.
  • Pişirirken fırını sürekli açmayın. Pişirme süresine göre kontrol edin.
  • Cheesecake'in kıvamını tutturmak için en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Üst kısmını çikolata sosu ve bisküvi parçaları ile süsleyin.
1 Porsiyon Kayısılı Mini Cheesecake Kaç Kaloridir ?
  • 100 gramlık bir dilimi yaklaşık 295 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için tüketirken dikkat edin.
 
Doktor İstiyorum
Doktor Ara,
Hastane Ara,
Klinik Ara,
Doktora Sor?
Online Doktor Randevusu Al,
Üst