Krepli Katlı Pasta Tarifi

Kimsenin hayır diyemeyeceği muhteşem bir pasta.

Krepli katlı pasta yapmak için malzemeler
Krep hamuru için:
  • 2.5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağı
Muhallebi için:
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 çorba kaşığı pirinç unu
Süslemek için:
  • 4-5 kestane şekeri
  • 4 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Krepli katlı pasta yapılışı
  • Un, süt, yumurtalar ve kabartma tozunu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
  • Sütü tencereye alın. Şeker ve pirinç ununu ekleyip çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Teflon tavayı sıvıyağı ile yağlayıp ısıtın. 1 kepçe krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Spatula ile ters çevirip pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri hazırlayın. Soğumaya bırakın.
  • Krepleri aralarına muhallebi sürerek üst üste yayın. Üzerine çikolata sosu gezdirip kestane şekerleriyle süsleyin.
Krepli Katlı Pasta İncelikleri Nerlerdir?
  • Topaklanma oluşmaması için krep harcını mikser ile çırpın ve mutlaka dinlendirin.
  • 30 dakika beklettikten sonra tekrar çırpın ve pişirme işlemine geçin.
  • Muhallebiye tat vermek için çilek veya muz püresi ekleyebilirsiniz.
  • Pastayı hazırlarken kreplerin ve muhallebinin soğumuş olması gerekir.
  • Hazır paketler yerine, ev yapımı çikolata sosu kullanın.
Afiyet olsun
 
Doktor İstiyorum
Doktor Ara,
Hastane Ara,
Klinik Ara,
Doktora Sor?
Online Doktor Randevusu Al,
Üst