Pratik sütlü ekmek tarifi

Fırınlarda gördüğünüz sütlü ekmeğin aynısını bu tarifle evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Sütlü ekmek tarifi için gerekli malzemeler
  • 2su bardağı ılık süt
  • Kararınca isteğe göre tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı kadar su
Sütlü ekmek Üzerine serpmek için:
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı mısır unu

Sütlü ekmek Nasıl Yapılır
  • İlk önce Ilık sütü derin bir kaba alın. Tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • Sonra 4 su bardağı unu ekleyin ve 4 dakika iyice yoğurun.
  • Daha Sonra Yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın. (Akşamdan hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz)
  • Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp mzenle 8 eşit parçaya bölün.
  • Her bir bezeyi elinizle içe gererek ekmek dilediğiniz şeklini verin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Hamuru 20 dakika kadar tepside bekletin.
  • Ekmeğin üzerine fırça yardımıyla bol su sürün ve keskin bir bıçakla ekmeğin kenarından derin çizikler atın.
  • Son olarak süzgeç yardımıyla mısır unu serpin.
  • Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün ve 230 dereceye ayarlanmış fırında 35-30 dakika kızarana kadar pişirin.
    Tazeliğini koruyacak miktarda çokca yapabilir ve hafta boyunca tüketebilirsiniz.
 
Doktor İstiyorum
Doktor Ara,
Hastane Ara,
Klinik Ara,
Doktora Sor?
Online Doktor Randevusu Al,
Üst